Periodieke inkomsten generen met uw website

Geplaatst op 08-03-2022

Affiliate marketing kan worden gebruikt voor het genereren van periodieke inkomsten. Het is mogelijk om geld te verdienen met de promotie van goederen, waarbij u de bezoekers via een affiliate link doorstuurt naar de website van de feitelijke aanbieder. Op de website van de aanbieder kan het product naar keuze worden aangeschaft, waarbij de aanbieder het product opstuurt naar de klant. U hoeft dus zelf geen voorraad te hebben of producten te versturen.

U verdient bij affiliate marketing geld met de promotie van producten. Na registratie bij een affiliate platform zoals TradeTracker krijgt u toegang tot de affiliate links die u kunt plaatsen binnen uw affiliate webwinkel. Om het toevoegen van producten te automatiseren kan er ook van datafeeds gebruik worden gemaakt. Dit zijn bestanden met daarin productinformatie van verschillende producten. Deze bestanden kunnen worden opgehaald met een affiliate script en de producten binnen zo een datafeed zullen dan door het script worden toegevoegd binnen uw webwinkel.

Daarbij is het zo dat updates in een datafeed automatisch door het affiliate script worden verwerkt. Zo zal bij een prijswijziging de nieuwe prijs in uw webwinkel zichtbaar worden waar eerst de oude prijs nog zichtbaar was. Ook nieuwe producten in een datafeed zullen automatisch binnen uw webshop worden geplaatst. U kunt het zo instellen dat deze producten door het affiliate script automatisch in de juiste rubriek geplaatst worden.

Een handig script dat u op uw webhosting pakket kunt installeren voor het starten van een affiliate shop is het script van Vrolijk Internet Services. Op de website van Vrolijk Internet Services kunt u dit PHP script aanschaffen. Dit script stelt u in staat om de datafeeds van TradeTracker te integreren in uw webwinkel. In de handleiding, die u op dezelfde website kunt vinden, leest u hoe u het script op uw webhosting pakket installeert.